Krize na Ukrajině

Zdar

Během posledních několika dnů se k nám dostal velký počet zpráv od lidí, kteří by chtěli pomoci ukrajinským občanům zasaženým brutální válečnou agresí ze strany Ruské federace. Proto jsme dali dohromady několik možností, jak poskytnout pomoc lidem v nouzi.

Odkazy na portály obecné pomoci:
🇺🇦 ~ http://stojimezaukrajinou.cz
🇺🇦 ~ http://pomahejukrajine.cz

Dále na podporu přímo ukrajinských skautů, kteří z peněžních darů organizují humanitární pomoc v zemi
🇺🇦 ~ https://bit.ly/scoutsukraine

A nakonec sbírka Českého červeného kříže, na kterou dnes přispěla nemalou částkou i Krajská rada Junáka
🇺🇦 ~ https://www.cervenykriz.eu/aktuality/ukrajina-prevzata-dalsi-pomoc

Junák také dříve organizoval sbírku hmotné pomoci, ve které se vybíraly spacáky, karimatky deky atd. V případě obnovení této sbírky, nebo vypsání nové, se budeme jako oddíl plně účastnit a budeme organizovat sbírku vlastní, kterou bychom následně přidali k té Junácké.

Jako oddíl striktně odsuzujeme neoprávněnou agresi Ruska a pevně stojíme za obyvateli Ukrajiny, nezapomínejme ale prosím, že toto není válka Ruska, ale pouze jeho vysoce politicky postavených jedinců. Zdaleka ne všichni Rusové obhajují válku své země a nemá tedy smysl je vinit za konflikt, který si sami nikdy nepřáli. 💙💛

Naše zapojení

Dlouhou dobu jsme přemýšleli, jak bychom mohli přispět a pomoci jak nejvíc je v našich silách. Proto jsme se rozhodli, že dočasně otevřeme novou družinu pro děti zasažené ukrajinskou krizí. Našim cílem je, aby se děti mohly potkat navzájem, pobavit se spolu a především alespoň na chvíli zapomenout na hrůzy, kterými si řady z nich prošly.

Družina bude začínat od dubna minimálně do letních prázdnin, pokud bude potřeba, tak opět i po prázdninách. Díky nadšení a energii našich vedoucích budeme možná schopni otevřít i družinu druhou, abychom byli schopni pomoci co největšímu množství zasažených.